سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسا برادری که مادرت او را نزاده است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :2
بازدید دیروز :2
کل بازدید :32673
تعداد کل یاداشته ها : 8
04/2/9
1:32 ع

قسمت دوم:

اپیدمیولوژی  :

در گذشته تعداد موارد مسمومیت با فسفین نسبتا اندک بوده. در 35 سال اخیر، موارد زیادی از مسمومیت با میزان مرگ و میر بالا در اثرتماس با فسفیدهای آلومینیوم، روی و کلسیم گزارش شده است که به جز موارد نادری از آنها که به صورت تصادفی بوده، عمده آنها به علت خودکشی بوده است. مسمومیت های حاد و کشنده ناشی از فسفیدهای فلزی بیشتر از کشورهای هند، سریلانکا ایران و اردن گزارش شده است و بروز این گونه مسمومیت ها از سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکا نادر است که این امر خود می تواند ناشی از مصرف این عوامل به علت ارزان بودن و در دسترس بودن در کشورهای مذکورباشد. در مطالعه ای در فاصله سال های 2000/1997میلادی نشان داده شد که مسمومیت ناشی از فسفیدهای آلومینیوم و روی بعد از مواد مخدر به عنوان یکی از شایع ترین عوامل بروز مسمومیت در استان مازندران محسوب می گردد

شیمی: 

فسفید آلومینیوم با فرمول مولکولی AlP به رنگ خاکستری تیره و یا به شکل کریستال های زرد می باشد قرص فسفید آلومینیوم دارای نام های تجارتی مختلفی نظیرPhostoxin Quickphos® Phosfume® Synfum® Celphos® می باشند.

یک قرص 3 گرمی فسفید آلومینیوم در اثر رطوبت توانایی تولید حدود یک گرم گاز فسفین (3(PHرا دارا می باشد. قرص برنج موجود در ایران با نام تجارتی Phostoxin حاوی فسفید آلومینیوم، اوره و کاربامات آمونیوم بوده و در اثر تماس با آب یا بخار آب تولید گاز فسفین، آمونیاک و دی اکسید کربن می نماید. از این نوع قرص برنج جهت مصارف صنعتی و کشاورزی استفاده می شود.قابل ذکر است که نوع دیگری از قرص برنج موجود در کشور که جهت مصارف خانگی در دسترس می باشد، فاقد هر گونه فسفید فلزی بوده وحاوی عصاره سیر ، کلرور سدیم، تالک و نشاسته بوده و بالطبع فاقد اثرات سمی فسفید های فلزی می باشد.

 توکسیکوکینتیک:

الف) جذب: در مصرف خوراکی، در اثر تماس با آب ویا درمحیط اسیدی معده گاز فسفین از فسفیدهای فلزی متصاعد می گردد. قابل ذکر است که جهت آزادسازی گاز فسفین از فسفید روی وجود اسید ضروی است. گاز فسفین سریعاً از راه ریه ها جذب می شود، جذب پوستی گاز فسفین و سایر فسفیدهای فلزی ناچیز است.

ب) توزیع: متعاقب مصرف خوراکی فسفیدهای فلزی، میزان گاز فسفین در خون و کبد افزایش می یابد. در حالی که میزان گاز

فسفین و فسفید در چنین شرایطی در بافت عضلانی ناچیز است وجود فسفید در بافت کلیه افراد مسموم با دوزهای کشنده نیز گزارش شده است.

ج) متابولیسم و حذف: فسفیدهای فلزی در اثر هیدرولیز به گاز فسفین تبدیل می شوند و مهم ترین متابولیت ادراری گازفسفین ، هیپوفسفیت می باشد.